Februari | 7:00 uur | -25 °C
Ik stond met mijn schaatsen ondergebonden op de bevroren Weissensee in Oostenrijk en ik deed daar op uitnodiging van een vriend mee aan de Alternatieve Elfstedentocht. De eerste uren voelde ik mijn tenen en vingers niet. De skibril die ik droeg zorgde ervoor dat ik geen bevriezingsverschijnselen ervaarde bij mijn ogen. Ik ademde zware koude lucht uit.
Ga ik slechts een paar rondjes halen of rijd ik de hele tocht uit?
Ik had van tevoren uitgerekend hoeveel rondjes ik kon schaatsen zonder te hoeven rusten met daarbij het mantra van de trainer in mijn hoofd als een repeterende plaat: ‘Eet voordat je honger hebt en drink voordat je rust neemt.’
Ik voelde me enorm aangemoedigd door de andere schaatsers op het ijs. De topschaatsers haalden de amateurs in, maar bleven ons toejuichen. Deze saamhorigheid gaf me de energie om door te gaan. Ik had mezelf als doel gesteld om na vier rondjes te rusten, te eten en te drinken. Ik had plezier en voelde mij één met het ijs. Ik wist waar de scheuren zaten, waar ik op moest letten en waar ik me volledig kon laten gaan.
Tot mijn grote blijdschap kwam ik rond half 3 ‘s middags binnen en had ik maar liefst 100 kilometer geschaatst op één dag!
Ik voelde me euforisch en had het gevoel alsof ik de Elfstedentocht had gewonnen! Ik had het doel behaald dat ik gesteld had omdat ik een plan had gemaakt dat echt voor mij werkte.
Rebel's ondernemers story
1997 Samen met Rob Toonen Bonne Viande opgericht naast mijn baan bij de Rabobank.
2019 Lancering Foodie Content Factory waarin ik ondernemers help bij het adverteren voor hun bedrijven.
2021 Founding partner bij Pizza Profs
2021 Lancering Gisèle Rebel waarin ik (startende) ondernemers help een business te boost. En spreker op het Social Media Congres.
2022 Interview voor het magazine Simone tijdens het Manifest evenement.